Girona formarà el dia 4 la comissió de seguiment dels pisos desocupats

04/02/2014

L'Ajuntament de Girona té previst constituir dimarts, 4 de febrer, la comissió de seguiment de la moció per multar els bancs que tinguin pisos buits, aprovada en el darrer ple. A més, el consistori ja ha enviat cartes a tots els bancs i els ha donat de temps fins a mitjan febrer perquè els transmetin la relació d'habitatges buits que hi ha a la ciutat. Aquest serà el primer pas perquè l'Ajuntament pugui començar a negociar amb els bancs la cessió d'aquests pisos per a lloguer social i, en cas que no hi hagi resposta per part de les entitats, començar a multar. 
El mateix dia 4, a les onze del matí, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) farà una acció davant de l'Ajuntament de Girona per reclamar que el seguiment de la moció es faci a través de la Taula d'Habitatge. Les darreres sessions de l'organisme van acabar de forma abrupta pel malestar del Defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente, i el govern local amb la portaveu de la PAH, Marta Afuera.
La Plataforma, a més, es mostra "sorpresa" i "escèptica" perquè CiU de Salt votés a favor de la moció al seu Ajuntament. Segons la PAH, fins ara CiU ha mostrat "manca de voluntat política" per solucionar el problema de l'habitatge, i adverteixen que faran un seguiment acurat de la moció.

GIRONA | L.FANALS

Font : Diari de Girona