La Sareb es posicionarà aquest any en el mercat del lloguer d´habitatges

11/03/2014

La presidenta de la Societat Sareb, Belen Romana, assegura que l'entitat es posicionarà aquest 2014 en el negoci del lloguer i afirma que els preus de l'habitatge han tocat fons, raó per la qual estan comprant inversors internacionals. En una entrevista publicada ahir a El País, Romana va indicar que davant el descens del preu mitjà de l'habitatge en un 30%, els preus del sector podrien registrar "alguna caiguda més en algunes zones, però en general ja ha acabat".
La responsable també va ressaltar que enguany la Sareb buscarà vies alternatives amb l'objectiu de crear valor en el seu balanç, i va citar l'exemple de la construcció d'una base industrial de pisos per al lloguer, ja que "hi ha una oportunitat de negoci i alguns agents volen posicionar-se aquí". En aquest sentit, va destacar que les xifres d'habitatges que es posaran en lloguer "seran importants". 
D'altra banda, Romana va indicar que un altre dels objectius previstos per aquest any serà el d'elevar les vendes al detall un 15% per tal de vendre més de 10.000 pisos i guanyar quota de mercat a Madrid, Barcelona, Alacant, València i Màlaga. A més, també va assenyalar que pretenen invertir 100 milions d'euros en finalitzar les obres que estan a mig construir i que suposaran 3.000 nous habitatges llestos per vendre.
La presidenta de la Sareb, entitat que gestiona els actius immobiliaris procedents de la reestructuració bancària i té un 55% de participació privada, també va afirmar que el seu salari està "notablement" per sota dels 500.000 euros, i va atribuir els canvis en la direcció de la Sareb a "un ajustament de perfils" per emprendre una segona fase d'activitat del banc.

Font : Diari de Girona